Rakkaus on tuskaa

Rakkaus on tunne. Rakkaus on hiton voimakas tunne itseasiassa. Mä tietenkin olen paininut oman rakkaus käsitykseni kanssa tässä viime ajat. En siksi, etteikö mulla olisi tunnetta rakkaudesta, vaan siksi että mulla on erittäin voimakas rakkaus. Itsessään rakkaus sattuu ihan hemmetin paljon. Ja joka väittää ettei se sitä tee, niin valehtelee. ”Love hurts” on myös biisin nimi, joka kaikessa raadollisuudessaan pitää täysin paikkaansa. Vaikkei olisi varsinaisia kriisejä, tai koet olevasi unelmiesi ihmisen kanssa pitkässäkin liitossa, se tulee väistämättä päättymään kovimpaan mahdolliseen kipuun, eli kuolemaan. Toinen lähtee ennen toista, ja sille et voi mitään. Ja se armas, joka nyt näsäviisastelee onnettomuuksista yms, älä jaksa.

Mä pohdin omia ajatuksia rakkaudesta ja juttelin eilen Simerockissa yhden tytön kanssa. Hän halusi tietää mikä minusta on pitkän liiton salaisuus. No ei tällä 8 vuodella juhlimaan päästä vielä, jos vertaan vaikka mun appi- tai isovanhempiin, mutta kaikissa tuntuu olevan kuitenkin aikalailla sama sanoma. ”Älä kahlitse. Kunnioita. Jousta.” Tämä ihana tyttökin sen tiesi 4 vuoden suhteensa perusteella. Samoin hänellä oli minusta ihana pointti. Hän kertoi puolisonsa olevan tyystin erilainen suhteessa häneen kuin vaikkapa uusia ihmisiä kohdatessaan. Kova ulkokuori vieraille, hänelle erittäin lempeä, hellä ja arvostava. Niimpä niin. Harvoin me nähdään toistemme parisuhteisiin.

Mä kelasin sitä, että onko rakkaus kaiken tuskan arvoista. Äkkiseltään ajateltuna on. Sillon kun ei puhuta väkivallasta, pettämisestä tai muista itse kullekin pahoista asioista. Mä rakastan lapsianikin enemmän kuin omaa elämääni ja sekin on välillä tuskaa. Ei se heidän rakastaminen vaan se huoli mitä jokaisesta kolmesta kannan päivittäin. Ja näin sen kuuluu ollakin. En mä tule koskaan pääsemään rakkaudestani, niin puolisoon, äitiin, veljeen, mummuun tai lapsiini ilman tuskaa. Enkä mä tavallaan haluakaan, vaikka masokistiselta ehkä kuulostaa. Mä rakastan aina äärettömän lujaa enkä himmaa. Annan itsestäni kaiken, ja välillä pitää toki pysähtyä miettimään rakkauttani myös itseäni kohtaan. Mä kuitenkin haluan olla tällainen ja mun läheiset ihmiset mut tuntee ja tietää. Kun mä rakastan, rakastan täysillä. Se on mulle ainoa oikea tapa.