Jounin Kauppa mukaan pizzabusinekseen – avaamme valtakunnallisesti kymmeniä pizzerioita

Boom!!!! Oon niin innoissani että meinaa pää räjähtää! Nyt on pakko kertoo et me lähetään mukaan pizzabusinekseen! Ei mihin tahansa bisnekseen vaan maailman parhaimpaan tulevaan ketjuun mitä vaan tulee koskaan maan päältä löytymään! <3

Taustaa ensin.. Olen aina rakastanut pizzaa. Aina kun multa kysytään et mikä on lempiruoka niin vastaus on pizza. Testaan aina reissatessani pizzapaikat ja olen käynyt sadoissa pizzerioissa syömässä. Voin sanoa et pizza on minun intohimo!

Olen seurannut Kanadan Leijonan luola ohjelmaa ja Jim on ollut mulle ikoninen tyyppi ohjelmassa. Menestyvä ison pitsaketjun johtaja. ”Tuo on se setti mikä ois jees” oon aina ajatellut. Miksi en ole sitten aiemmin hommaan lähtenyt? En ole itse ravintola-alan asiantuntija, taso on niin kova ja en itse osaa tehdä maailman luokan pizzaa. Kaikki saatavilla olevat valmiit konseptit on olleet niin ohuet että se olisi ollut vain kopioimista ja mulla ei ole ollut vain aikaa alkaa itse hommaa harjoittelemaan. Vaimollekkin sanoin vähän aikaa sitten että jos alkaisin jotain tekemään tyhjästä niin se olisi pizzan tekeminen. Hakisin maailman parhaimman opin suoraan Italiasta, keskittyisin kaikkiin vivahteisiin, lisäisin jotain uutta ja lainaisin olemassa olevaa. Raaka-aineet olisivat maailman parhaat ja tarkoin ennalta mietityt!

No tämä haave on jäänyt elämään ja joku universumissa on ilmeisesti kuullut toiveeni. Tasan kaksi viikkoa sitten oltiin Oulussa parisuhdematkalla ja kyselin tuttuun tapaan somesta et missä kannattais Oulussa käydä syömässä? Vastauksia tuli useita mut joku kaveri ehdotti et ”Hei, käykää Johnny´s Heist pizzeriassa Tuirassa. On aivan törkeen hyvät pizzat!”.

Kerroin Mintulle paikasta ja päätettiin että mennään testaamaan paikka. Oli aika hauskaa kun me ei ensin meinattu edes löytää sitä paikkaa. Oli hiukan syrjässä ja kohtuullisen ronskin näkösessä paikassa. Ennakkoluulo paikkaa kohtaan oli kohtuu korkealla mutta mentiin sisään. Sisustus paikassa oli aika ronski mut tilan täytti ihana pizzan haju ja porukkaa riitti paikassa.

Ihmetys olikin kohtuullisen suuri kun tilatessamme pizzaa kassalla oleva kaveri sanoi että pizza jono oli yli puolitoista tuntia! Omg. Pakko olla hyvää ajattelin! Tilasimme pizzat ja lähdimme terassille odottelemaan pizzan valmistumista. Kun palasimme reilun tunnin päästä pizzeriaan niin ovella oli lappu että kaikki pizza on loppu illalta ”sold out”. Kello oli tuolloin 17.30. Enpä ollut aiemmin moiseen törmännyt. Hetken päästä meille tarjoiltiin pizza. Jäimme syömään tuotetta ravintolaan. Makuelämys oli mahtava!! Soossi ja pizzapohja oli taivaallista! Täytteet pizzan päällä olivat täydellisiä. Ihmettelin et mikä tämä paikka on?! Tein mestasta pienen tiktok videon ja tööttäsin someen suositteluineen, koska mielestäni tämmöinen paikka ansaitsee tulla kuulluksi minunkin kautta.

Videoni tavoitti jostain kumman kautta liikkeen perustajan, jonka tarinan laitan tähän väliin hänen somepäivityksestä poimittuna.

”Miksi pizza ja tarina sen takana, jos jotain kiinnostaa. Sori kirjotusvirheet, ja kiitos tästä päivästä, oli ihan huikee!! Sain inspiraationi aikanaan Italian Toscanan kukkuloilta, jossa sijaitsee pieni Pietrapianan kylä. Nuorena 17 vuotiaana Isäni kanssa työmatkalla Firenzessä tutustuin Mario nimiseen ystävääni. Hänen tuhat vuotinen perhesukunsa aloitti pienessä kylässä Regellossa ensimmäisen teollisuuteen käytettävän oliiviöljypuristinlaitteen, saman puristimen oliiviöljyä Pasquinia (paras ikinä) käytämme kaikessa mitä teemme. Samaisen suvun omistama on myös VALORIANI, joka on pizza uunien A&O. Kymmeniä perättäisiä kesiä vierallessani tehtaalla Marion kanssa alkoi rakkauteni pizzaan vain kasvaa, oikeastaan uuni oli joka sai minut lumotuksi. Keitin kotonani omaa soosiani vuosia ja kerran Italiassa tapasin vanhemman aivan ihanan italialaisen perheen Isoäidin samasta Pietrapianan kylästä, joka antoi 400v vanhan reseptin salaisuutena minulle, johon lisäsin muutaman oman jutun. Halusin oppia pizzan teon ja sain tilaisuuden Viola Valorianin ja Massimo Valorianin kautta tavata italian Napoletana pizza maestron Giovanni Santarpia, jonka oppiin pääsin ja kenelle olen ikuisesti kiitollinen. Muutaman kk Napolin ja Ischian pizzakierroksen ja koulutuksen jatkoin tekemällä pizzaa perheelle ja ystäville, jota olin tehnyt jo 3vuotta.Saman aikana tutustuin myös paremmin vaimoni Laran (Heist) (siitä Johnny’s Heist) ja hänen isäänsä ja veljeensä, kotoisin PA US ja heidän aivan älyttömiin slow smoked lihoihin ja kaloihin. Sen jälkeen tänä keväänä kun korona iski pieni Hotellimme Kuusamossa Villa Iglu meni täysin tyhjäksi, aloin heti myymään kotoa pizzaa Kokkolalaisille ja olen saanut tehdä pizzaa mitä rakastan tehdä ja mikä on intohimoni.Kiitos Avaamme 4-5 Uutta Johnny’s Heist Ravintolaa 20-21!!

Miksi kirjoitin tämän. Just siksi että haluan myös yrityksen perusperiaatteen pysyvän aina samana.

1. PIZZA EELLÄ

2. NIIN HYVÄÄ RUOKAA ETTÄ JENGILLÄ PÄÄ RÄJÄHTÄÄ LAADUSTA TINKIMÄTTÄ

3. TEHDÄÄN PÄIVÄSTÄ paras päivä ikinä.” – Johannes Ylinen

Näin! Viikonloppu meni ja maanantaina salilta tullessani pizza kummitteli mieltäni edelleen. Päätin että pistän idean isälle viestiä ja kysyn että kiinnostaisiko häntä tehdä meän kanssa yhteistyötä?

Hämmästys olikin valtava, kun huomasin, että yrittäjä olikin laittanut mulle viestiä Facebookissa ja kyselee että kiinnostaisiko avata pizzeria Ylläkselle. Pari viestinvaihtoa ja kohta soiteltiinkin toisillemme. Puhelussa tuli ilmi että hänen kaverinsa olikin jokäynyt minun luona katsomassa meiltä sopivaa tilaa pizzerialle. Mikä yhteensattuma. Mie olin niin innoissani konseptista että pyysin palaveria niin että kaikki oltais saman pöydän ääressä. Viime maanantaina oli tämä palaveri ja voi pojat mikä tunnelma! Kaikilla oli sama tahtotila päällä ja siinä palaverissa päätettiin että me tehdään Johnny´s Heist pizzeriasta maailmanlaajuinen menestystarina!

Se on meidän tavoite ja visio! Tämän syksyn aikana avaamme Ylläkselle ja Leville Johnny´s Heist pizzeriat ja tavoitteenamme on lähivuosien aikana avata kymmeniä pisteitä ympäri Suomen. Ja kuten sanoin! Homma ei jää siihen.

Aiomme viedä tämän ketjun maailmalle, mullistaa ruokakulttuuria ja aina pizza eellä, tehään niin hyvää ruokaa että jengillä pää räjähtää, laadusta tinkimättä ja tehdään päivästä paras päivä ikinä! Tää on aivan mahtavan jännittävää ja olen super innoissani! Näin se elämä heittää uusia ihmisiä, seikkailuja ja yhteensattumia eteemme. Uskallammeko tarttua niihin? Se on jokaisen itsensä päätettävissä.

Joku varmaan miettii että mites kauppa? Sama periaate sielläkin! Mulla on kaupalla samantyyppinen

mestari sushia tekemässä sekä päivittäiskaupan vetäjänä ihan huikea myymäläpäällikkö, joka luotsaa parasta henkilökuntaa. Syksyn aikana rakennetaan kaupan keittiö uudestaan jossa tarjotaan maailman parasta sushia ja japanilaista street foodia niin että pää räjähtää sielläkin! Haluamme mullistaa myös kaupan ruokatarjonnan! Haluamme rakentaa Jounin Kaupasta sellaisen kokonaisuuden, että jossain vaiheessa tyhjennämme koko lapin 400km säteeltä. Nämä kaikki vaativat jäätävästi duunia mut oon kiitollinen että mulla on ympärilläni erilaisia ihmisiä, mestareita ja osaajia joiden avulla pääsemme maaliin! Kiitos! Olen otettu!

Johnny´s Heistin perustaja Johannes Ylinen on Halpa-Hallin monialaosaaja, yrittäjä, joka lähtee perhekeskeisesti kaikesta liikkeelle. Johannekselle perhe on kaikki kaikessa ja ruokaa tehdään vain ja ainoastaan laatu edellä. Tästä syystä mukana kaikessa kehittelyssä on onneksi myös Johanneksen vaimo Lara, joka vastaa monelta osin tuotekehityksestä ainutlaatuisten makuyhdistelmien löytämiseksi.

-Sampo Kaulanen 0443160579